przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pierś z indyka z dodatkiem Serka Wiejskiego i sosu chińskiego

Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: dla 6 osób
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 500g Serka Wiejskiego lekkiego
- 500g piersi z indyka
- sos chiński marki Łowicz
- pomidory z puszki bez skórki
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- olej lub oliwa
- sól, pieprz - do smaku

Opis przygotowania:
Pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek podsmażyć na patelni i przełożyć do garnka. Na oleju lub oliwie podsmażyć pierś z indyka pokrojoną w kostkę i również przełożyć do garnka. Całość dusić pod przykryciem przez 20 minut na wolnym ogniu. Dodać sos chiński i pomidory. Podgrzewać przez 5 minut na wolnym ogniu, dodać serek wiejski i podgrzewać jeszcze przez 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem lub makaronem
Opis / Uwagi:
Przepis pochodzi z opakowania Serka Wiejskiego lekkiego Piątnica.
Przepis został dodany przez:  kucharz
Przepis czytano już 6165 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin