Makaron szpinakowy z pieczarkami |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 50 dag pieczarek
- 30 dag wędzonego boczku
- olej
- 2 pęczki cebulki dymki
- 0,25 l śmietany 18 %
- 25 dag makaronu szpinakowego
- 30 dag żółtego sera
- 2 łyżki mąki
- 1,5 łyżki przyprawy do kuchni włoskiej
|
Opis przygotowania: Boczek i dymkę wraz ze szczypiorem drobno pokroić i dusić ok. 10 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i przyprawę. Dusić jeszcze 20 minut. Dodać śmietanę. Mąkę dokładnie wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody i zagęścić tym sos. Polać nim ugotowany makaron i posypać startym serem. |
|
Region: Kuchnia włoska |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5849 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |