przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Makaron szpinakowy z pieczarkami

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dag pieczarek
- 30 dag wędzonego boczku
- olej
- 2 pęczki cebulki dymki
- 0,25 l śmietany 18 %
- 25 dag makaronu szpinakowego
- 30 dag żółtego sera
- 2 łyżki mąki
- 1,5 łyżki przyprawy do kuchni włoskiej

Opis przygotowania:
Boczek i dymkę wraz ze szczypiorem drobno pokroić i dusić ok. 10 minut. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i przyprawę. Dusić jeszcze 20 minut. Dodać śmietanę. Mąkę dokładnie wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody i zagęścić tym sos. Polać nim ugotowany makaron i posypać startym serem.
Region:  Kuchnia włoska
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5846 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin