Przystawka z mozzarelli | 
	 | 
		Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 9 Ocena: 3.66  Składniki: - 4 kulki mozzarelli (każda po 150 g)  
- 1 czerwona cebula  
- 1 ząbek czosnku  
- 1 łyżka octu winnego z białego wina 
- 100 g czarnych oliwek bez pestek  
- pół pęczka natki pietruszki  
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek  
- 1 łyżka bazylii 
- 1 łyżka kaparów  
- 1 marynowana ostra papryczka  
- sól
 
  | 
	Opis przygotowania: Oliwki, natkę i papryczkę posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa i kapary wrzucić do miski, wymieszać, dodać wyciśnięty czosnek, bazylię, ocet, sól i świeżo zmielony pieprz. Całość zalać oliwą z oliwek i odstawić na 20 minut. Mozzarellę pokroić w plastry i polać oliwą z warzywami. Podawać jako przystawkę. | 
	 | 
	Opis / Uwagi: osobiście zrezygnowałbym z kaparów | 
		 | 
| Region:  Kuchnia włoska | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 12020 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |