przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Przystawka z mozzarelli

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 9
Ocena: 3.66
Składniki:
- 4 kulki mozzarelli (każda po 150 g)
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu winnego z białego wina
- 100 g czarnych oliwek bez pestek
- pół pęczka natki pietruszki
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 1 łyżka bazylii
- 1 łyżka kaparów
- 1 marynowana ostra papryczka
- sól

Opis przygotowania:
Oliwki, natkę i papryczkę posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa i kapary wrzucić do miski, wymieszać, dodać wyciśnięty czosnek, bazylię, ocet, sól i świeżo zmielony pieprz. Całość zalać oliwą z oliwek i odstawić na 20 minut. Mozzarellę pokroić w plastry i polać oliwą z warzywami. Podawać jako przystawkę.
Opis / Uwagi:
osobiście zrezygnowałbym z kaparów
Region:  Kuchnia włoska
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 11237 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a mlynek






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin