Przystawka z mozzarelli |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 4 Głosów: 9 Ocena: 3.66 Składniki: - 4 kulki mozzarelli (każda po 150 g)
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu winnego z białego wina
- 100 g czarnych oliwek bez pestek
- pół pęczka natki pietruszki
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 1 łyżka bazylii
- 1 łyżka kaparów
- 1 marynowana ostra papryczka
- sól
|
Opis przygotowania: Oliwki, natkę i papryczkę posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa i kapary wrzucić do miski, wymieszać, dodać wyciśnięty czosnek, bazylię, ocet, sól i świeżo zmielony pieprz. Całość zalać oliwą z oliwek i odstawić na 20 minut. Mozzarellę pokroić w plastry i polać oliwą z warzywami. Podawać jako przystawkę. |
|
Opis / Uwagi: osobiście zrezygnowałbym z kaparów |
|
Region: Kuchnia włoska |
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 11237 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |