Faszerowane papryki |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 6 Głosów: 4 Ocena: 3.50 Składniki: - papryki
- pomidorki cherry
- papryczka chilli
- bekon
- kapary
- czosnek
- czarne oliwki
- ocet winny
- oliwa
- sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Przekroić papryki na pół, wyjąć gniazda nasienne. Osobno w misce połączyć pomidorki cherry (pokrojone) z posiekanym chilli, kaparami (2 łyżeczki), czosnkiem (2 ząbki), oliwkami (według uznania), oliwą (2 łyżki), octem winnym (2 łyżki). Dodać sól i pieprz. Całość wymieszać. Nadziać połówki papryk z plastrami bekonu na wierzchu! Zapiekać pod folią aluminiową 15 min..Zdjąć folię i podpiekać kolejne 15 min. SMACZNEGO! |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: agnieszkakarlik |
Przepis czytano już 7659 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |