przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Faszerowane papryki

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 6
Głosów: 4
Ocena: 3.50
Składniki:
- papryki
- pomidorki cherry
- papryczka chilli
- bekon
- kapary
- czosnek
- czarne oliwki
- ocet winny
- oliwa
- sól i pieprz

Opis przygotowania:
Przekroić papryki na pół, wyjąć gniazda nasienne. Osobno w misce połączyć pomidorki cherry (pokrojone) z posiekanym chilli, kaparami (2 łyżeczki), czosnkiem (2 ząbki), oliwkami (według uznania), oliwą (2 łyżki), octem winnym (2 łyżki). Dodać sól i pieprz. Całość wymieszać. Nadziać połówki papryk z plastrami bekonu na wierzchu! Zapiekać pod folią aluminiową 15 min..Zdjąć folię i podpiekać kolejne 15 min. SMACZNEGO!
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 7319 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a agnieszkakarlik






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin