Papryka konserwowa |
|
Poziom: średni Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 3 kg papryki czerwonej
- 8 szkl. wody
- 1 szkl. octu
- 1 szkl. cukru
- 2 łyżki soli
- 4 łyżki miodu
|
Opis przygotowania: Wszystkie składniki oprócz papryki zagotować.
Do każdego słoika wsypać:
1 listek laurowy, 4 ziela angielskie, trochę gorczycy
kolejno pokrojoną paprykę (w grubsze paski) i włożyć ją do słoika. Zalać przygotowaną zalewą oraz na koniec do każdego słoika dodać po 1 łyżeczce oliwy. Zapasteryzować. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 8507 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |