| Papryka konserwowa | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 3Ocena: 3.67
- 3 kg papryki czerwonej
 - 8 szkl. wody
 - 1 szkl. octu
 - 1 szkl. cukru
 - 2 łyżki soli
 - 4 łyżki miodu
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Wszystkie składniki oprócz papryki zagotować.
 Do każdego słoika wsypać:
 1 listek laurowy, 4 ziela angielskie, trochę gorczycy
 kolejno pokrojoną paprykę (w grubsze paski) i włożyć ją do słoika. Zalać przygotowaną zalewą oraz na koniec do każdego słoika dodać po 1 łyżeczce oliwy. Zapasteryzować.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 9231 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |