przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Papryka konserwowa


Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 3 kg papryki czerwonej
- 8 szkl. wody
- 1 szkl. octu
- 1 szkl. cukru
- 2 łyżki soli
- 4 łyżki miodu

Opis przygotowania:
Wszystkie składniki oprócz papryki zagotować.
Do każdego słoika wsypać:
1 listek laurowy, 4 ziela angielskie, trochę gorczycy
kolejno pokrojoną paprykę (w grubsze paski) i włożyć ją do słoika. Zalać przygotowaną zalewą oraz na koniec do każdego słoika dodać po 1 łyżeczce oliwy. Zapasteryzować.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 8502 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin