przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka włoska

Poziom: łatwy
Czas: 20 min.
Porcji: 6
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- puszka czarnych drążonych oliwek
- sałata lodowa
- duża puszka tuńczyka w zalewie naturalnej
- mała cebulka
- 2 jajka ugotowane na twardo
- zielony ogórek
- 2 pomidorki
- kawałek żółtego sera
- sos vinegret lub jogurtowy
- świeżo zmielony pieprz do smaku

Opis przygotowania:
W salaterce układamy liście sałaty. Pomidory kroimy w ósemki, ogórek w plastry, cebulkę w piórka. Wrzucamy do miski, następnie dodajemy odsączonego tuńczyka. Całość zalewamy sosem vinegret. Ugotowane jajka obieramy i kroimy w ósemki po czym układamy na wierzchu. Ścieramy ser na tarce i otrzymanymi wiórkami posypujemy sałatkę. Na koniec dodajemy odrobinę świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  katarzynaszwarc
Przepis czytano już 10322 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin