Sałatka włoska |
|
Poziom: łatwy Czas: 20 min. Porcji: 6 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - puszka czarnych drążonych oliwek
- sałata lodowa
- duża puszka tuńczyka w zalewie naturalnej
- mała cebulka
- 2 jajka ugotowane na twardo
- zielony ogórek
- 2 pomidorki
- kawałek żółtego sera
- sos vinegret lub jogurtowy
- świeżo zmielony pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: W salaterce układamy liście sałaty. Pomidory kroimy w ósemki, ogórek w plastry, cebulkę w piórka. Wrzucamy do miski, następnie dodajemy odsączonego tuńczyka. Całość zalewamy sosem vinegret. Ugotowane jajka obieramy i kroimy w ósemki po czym układamy na wierzchu. Ścieramy ser na tarce i otrzymanymi wiórkami posypujemy sałatkę. Na koniec dodajemy odrobinę świeżo zmielonego czarnego pieprzu. |
|
Region: Kuchnia włoska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: katarzynaszwarc |
Przepis czytano już 10251 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |