przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Piersi kurczaka z śliwką w bekonie

Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: wedle uznania
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- piersi kurczaka
- śliwki kandyzowane
- warzywko
- masło
- bekon lub boczek w plastrach

Opis przygotowania:
Piersi tniemy w poprzek - powinny wyglądać jak małe schabowe, można je nawet trochę rozbić tłuczkiem.
Na desce do krojenia najpierw układamy plastry boczku, jeden lub dwa w zależności od szerokości plastrów. Powinny być tej samej szerokości co pierś kurczaka. Smarujemy pierś masełkiem. Na środku kładziemy śliwkę kandyzowaną. Zwijamy jak de volaja. Można spiąć wykałaczką jeśli jest taka potrzeba. Piec w piecyku 180 stopni dobre pół godziny.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 6605 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ


Dodał/a agnieszkakarlik














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin