Piersi kurczaka z śliwką w bekonie |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: wedle uznania Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - piersi kurczaka
- śliwki kandyzowane
- warzywko
- masło
- bekon lub boczek w plastrach
|
Opis przygotowania: Piersi tniemy w poprzek - powinny wyglądać jak małe schabowe, można je nawet trochę rozbić tłuczkiem.
Na desce do krojenia najpierw układamy plastry boczku, jeden lub dwa w zależności od szerokości plastrów. Powinny być tej samej szerokości co pierś kurczaka. Smarujemy pierś masełkiem. Na środku kładziemy śliwkę kandyzowaną. Zwijamy jak de volaja. Można spiąć wykałaczką jeśli jest taka potrzeba. Piec w piecyku 180 stopni dobre pół godziny. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: agnieszkakarlik |
Przepis czytano już 6605 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |