przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Piersi kurczaka z śliwką w bekonie

Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: wedle uznania
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- piersi kurczaka
- śliwki kandyzowane
- warzywko
- masło
- bekon lub boczek w plastrach

Opis przygotowania:
Piersi tniemy w poprzek - powinny wyglądać jak małe schabowe, można je nawet trochę rozbić tłuczkiem.
Na desce do krojenia najpierw układamy plastry boczku, jeden lub dwa w zależności od szerokości plastrów. Powinny być tej samej szerokości co pierś kurczaka. Smarujemy pierś masełkiem. Na środku kładziemy śliwkę kandyzowaną. Zwijamy jak de volaja. Można spiąć wykałaczką jeśli jest taka potrzeba. Piec w piecyku 180 stopni dobre pół godziny.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 6604 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a agnieszkakarlik






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin