Zupa z mięsa mielonego bd |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: - 1/2 kg mięsa mielonego
- 2 cebule
- puszka kukurydzy, fasoli, groszku lub soi
- koncentrat pomidorowy ja daję tak "na oko" około 2 łyżki
- 2 ząbki czosnku
- 2 kostki rosołowe
- majeranek
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Przesmażyć cebulę i mięso. Zagotować wywar z rosołku, zawsze wlewam więcej wody niż w przepisie na kostkę. Do wywaru dodać przesmażone mięso i gotować półgodziny. Dodać czosnek, koncentrat i trzy puszki warzyw (ja kupuję zawsze takie najtańsze, do zupy mogą być). Pogotować jeszcze kilka minut i gotowe!!! |
|
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 6452 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |