| Zupa z mięsa mielonego  bd | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwyCzas: 30 min.
 Głosów: 2Ocena: 4.50
- 1/2 kg mięsa mielonego
 - 2 cebule
 - puszka kukurydzy, fasoli, groszku lub soi
 - koncentrat pomidorowy ja daję tak "na oko" około 2 łyżki
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 kostki rosołowe
 - majeranek
 - sól, pieprz
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Przesmażyć cebulę i mięso. Zagotować wywar z rosołku, zawsze wlewam więcej wody niż w przepisie na kostkę. Do wywaru dodać przesmażone mięso i gotować półgodziny. Dodać czosnek, koncentrat i trzy puszki warzyw (ja kupuję zawsze takie najtańsze, do zupy mogą być). Pogotować jeszcze kilka minut i gotowe!!!
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  adam | 
	| Przepis czytano już 7180 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |