|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Golonka po "staropolsku" |
|
Poziom: średni Czas: ponad 2 godz. Porcji: 2 Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 2 słuszne golonki tylne
- 1-1,5l jasnego piwa
- 4 ząbki czosnku
- 2 duże cebule
- 1/2 kg borowików (mogą być pieczarki)
- oliwa do pieczenia
- sól, pieprz, majeranek
|
Opis przygotowania: Golonki opłuka, oczyścić, osuszyć, ponacinać skórę w kratkę i natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i posiekanym czosnkiem. Zawinąć w folię i odłożyć na noc do lodówki. Golonkę wyjąć następnego dnia, ułożyć na blasze z oliwą. Piekarnik rozgrzać do temp. 200-210 stopni i piec przez 2,5 godz. Podlewać golonkę piwem i co 20 min obracać na drugą stronę. Po tym czasie dodać pokrojoną w ćwiartki cebulę, oraz grzyby i piec jeszcze ok. 1 godz w temp. 180 stopni. Podawać z chrzanem i ogórkiem kiszonym. |
|
Opis / Uwagi: Przepis należy do mnie |
| Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis został dodany przez: sebaxavi | Przepis czytano już 11289 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
golonka po staropolsku Dodał/a ~maryla5225 dnia 2011-01-21 22:01:52
Coś pysznego,wspaniały smak,wygląd i aromat miałam okazję się zajadać POLECAM!
POLECAM
|
|
|
|