przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Żurek ala'Sebastiano

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1/2litra zakwasu (przepis w moich przepisach)
- 1/2 kg białej kiełbasy
- 40 dkg boczku
- 1 kostka wieprzowa (wędzona)
- 3 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 3 łyżki stołowe kwaśnej śmietany
- 4 jaja ugotowane na twardo
- pieprz
- majeranek
- sól

Opis przygotowania:
Do garnka wlej ok. 2l wody i gotuj na małym ogniu kostkę. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż, dodaj posiekany czosnek, oraz dopraw pieprzem i majerankiem. Kiełbasę pokrój na 4cm słupki. Włoszczyznę obierz i zetrzyj na tarce (grubym oczku). Wlej zakwas, dodaj podsmażony boczek. Kiełbasę, warzywa gotuj ok 40 min. Zabiel śmietaną, przypraw. Jaja pokrój na ćwiartki, ułóż na talerzach, zalej żurkiem.
Opis / Uwagi:
Mój przepis
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  sebaxavi
Przepis czytano już 5020 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin