Żurek ala'Sebastiano |
|
Poziom: średni Czas: 60 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1/2litra zakwasu (przepis w moich przepisach)
- 1/2 kg białej kiełbasy
- 40 dkg boczku
- 1 kostka wieprzowa (wędzona)
- 3 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 3 łyżki stołowe kwaśnej śmietany
- 4 jaja ugotowane na twardo
- pieprz
- majeranek
- sól
|
Opis przygotowania: Do garnka wlej ok. 2l wody i gotuj na małym ogniu kostkę. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż, dodaj posiekany czosnek, oraz dopraw pieprzem i majerankiem. Kiełbasę pokrój na 4cm słupki. Włoszczyznę obierz i zetrzyj na tarce (grubym oczku). Wlej zakwas, dodaj podsmażony boczek. Kiełbasę, warzywa gotuj ok 40 min. Zabiel śmietaną, przypraw. Jaja pokrój na ćwiartki, ułóż na talerzach, zalej żurkiem. |
|
Opis / Uwagi: Mój przepis |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: sebaxavi |
Przepis czytano już 5019 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |