|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Pieczeń z indyka |
|
Poziom: średni Czas: 120 min. Porcji: 20 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - indyk
- 500 ml wywaru jarzynowego z kostki
- masło osełkowe 50 gram
- pieprz
- sól
- suszone śliwki 100 g
- morele 100 g
- ananasy 100 g
- jajka 2 szt
- cebula
- wino wytrawne czerwone 50 ml
- masło 100 g
- odrobina bułki tartej
|
Opis przygotowania: Indyka nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na 12 godz. Suszone owoce siekamy, zalewamy winem, odstawiamy. Cebule siekamy i obsmażamy na łyżce masła. Suszone owoce odcedzamy, mieszamy z cebulą, tartą bułką, jajkami, masłem i wyrabiamy. Faszerujemy indyka, spinamy wykałaczkami,
indyka obkładamy masłem lub bekonem. Wkładamy do nagrzanego piecyka do 220 c po 25 minutach zmniejszamy temp do 180 c piec przez pół godz. na każdy kilogram. |
|
|
Przepis został dodany przez: agnieszkakarlik | Przepis czytano już 4557 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|