przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Pieczeń z indyka

Poziom: średni
Czas: 120 min.
Porcji: 20
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- indyk
- 500 ml wywaru jarzynowego z kostki
- masło osełkowe 50 gram
- pieprz
- sól
- suszone śliwki 100 g
- morele 100 g
- ananasy 100 g
- jajka 2 szt
- cebula
- wino wytrawne czerwone 50 ml
- masło 100 g
- odrobina bułki tartej

Opis przygotowania:
Indyka nacieramy solą i pieprzem, odstawiamy na 12 godz. Suszone owoce siekamy, zalewamy winem, odstawiamy. Cebule siekamy i obsmażamy na łyżce masła. Suszone owoce odcedzamy, mieszamy z cebulą, tartą bułką, jajkami, masłem i wyrabiamy. Faszerujemy indyka, spinamy wykałaczkami,
indyka obkładamy masłem lub bekonem. Wkładamy do nagrzanego piecyka do 220 c po 25 minutach zmniejszamy temp do 180 c piec przez pół godz. na każdy kilogram.
Przepis został dodany przez:  agnieszkakarlik
Przepis czytano już 4556 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin