przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa z karczochów


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 40 g masła
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- 2 ząbki wyciśniętego czosnku
- 500 g karczochów
- 200 g ziemniaków
- 2 łyżeczki Vegety Ziołowej
- 1 l wody
- 100 ml śmietany do gotowania
- 2 łyżki soku z cytryny
- 200 g opiekanych grubo pokrojonych migdałów (do udekorowania)

Opis przygotowania:
Przygotowanie: W naczyniu z szerokim dnem roztopić masło i chwilę podsmażyć czosnek i cebulę. Dodać oczyszczone karczochy, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, łyżeczkę Vegety Ziołowej i wodę. Gotować na wolnym ogniu około 30 minut, dopóki karczochy nie zmiękną. Następnie warzywa z odrobiną wywaru przetrzeć
w mikserze i usunąć twarde włókna z karczochów. Masę przełożyć do naczynia, połączyć z pozostałym wywarem powstałym z gotowania warzyw. Dodać odrobinę wody, łyżeczkę Vegety Ziołowej, śmietanę i sok z cytryny. Zagotować. Zupę serwować posypaną migdałami. Można także podać grzanki z pieczywa.
Przepis został dodany przez:  renata5
Przepis czytano już 5286 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin