Paluszki z kurczaka w ketchupie |
|
Poziom: średni Porcji: dla 6 osób Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1 kg filetów z kurczaka
- 1 łyżka Vegety Pikantnej
Sos:
- 200 ml łagodnego ketchupu
- 1/2 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka Vegety Pikantnej
|
Opis przygotowania: Ketchup wymieszać z curry i Vegetą Pikantną. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Vegetą Pikantną. Przyprawione paluszki z kurczaka grillować kilka minut z każdej strony.
Serwowanie
Na dużym talerzu umieścić miseczkę z sosem. Dookoła poukładać grillowany chleb tostowy i paluszki z kurczaka.
Rada
Sos można przechowywać w lodówce przez kilka dni. |
|
|
Przepis został dodany przez: renata5 |
Przepis czytano już 4463 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |