przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Paluszki z kurczaka w ketchupie


Poziom: średni
Porcji: dla 6 osób
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1 kg filetów z kurczaka
- 1 łyżka Vegety Pikantnej
Sos:
- 200 ml łagodnego ketchupu
- 1/2 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka Vegety Pikantnej

Opis przygotowania:
Ketchup wymieszać z curry i Vegetą Pikantną. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Filet z kurczaka pokroić w grube paluszki i posypać Vegetą Pikantną. Przyprawione paluszki z kurczaka grillować kilka minut z każdej strony.

Serwowanie
Na dużym talerzu umieścić miseczkę z sosem. Dookoła poukładać grillowany chleb tostowy i paluszki z kurczaka.

Rada
Sos można przechowywać w lodówce przez kilka dni.
Przepis został dodany przez:  renata5
Przepis czytano już 4461 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin