przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Skrzydełka z kurczaka z pastą Ajvar


Poziom: średni
Porcji: dla 4 osób
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 1,5 kg skrzydełek z kurczaka
- 1 słoiczek pasty Ajvar
- 1 łyżeczka Vegety
- ząbek czosnku
- pieprz biały
- sos tabasco

Opis przygotowania:
Opłukać skrzydełka i obciąć lotki (końcówki). W naczyniu wymieszać Ajvar z roztartym czosnkiem, przyprawić pieprzem i sosem tabasco dodać łyżeczkę Vegety. Do otrzymanego sosu wstawić skrzydełka i odstawić w chłodne miejsce na około pół godziny. Wyjąć z sosu i ułożyć na grillu, upiec na mocno rumiany kolor. Można podawać z zimnym lub gorącym Ajvarem.
Przepis został dodany przez:  renata5
Przepis czytano już 5456 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin