Skrzydełka z kurczaka z pastą Ajvar | 
	 | 
		  Poziom: średni Porcji: dla 4 osób Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: - 1,5 kg skrzydełek z kurczaka 
- 1 słoiczek pasty Ajvar 
- 1 łyżeczka Vegety 
- ząbek czosnku 
- pieprz biały 
- sos tabasco
 
  | 
	Opis przygotowania: Opłukać skrzydełka i obciąć lotki (końcówki). W naczyniu wymieszać Ajvar z roztartym czosnkiem, przyprawić pieprzem i sosem tabasco dodać łyżeczkę Vegety. Do otrzymanego sosu wstawić skrzydełka i odstawić w chłodne miejsce na około pół godziny. Wyjąć z sosu i ułożyć na grillu, upiec na mocno rumiany kolor. Można podawać z zimnym lub gorącym Ajvarem. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  renata5 | 
	| Przepis czytano już 6020 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |