Skrzydełka z kurczaka z pastą Ajvar |
|
Poziom: średni Porcji: dla 4 osób Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 1,5 kg skrzydełek z kurczaka
- 1 słoiczek pasty Ajvar
- 1 łyżeczka Vegety
- ząbek czosnku
- pieprz biały
- sos tabasco
|
Opis przygotowania: Opłukać skrzydełka i obciąć lotki (końcówki). W naczyniu wymieszać Ajvar z roztartym czosnkiem, przyprawić pieprzem i sosem tabasco dodać łyżeczkę Vegety. Do otrzymanego sosu wstawić skrzydełka i odstawić w chłodne miejsce na około pół godziny. Wyjąć z sosu i ułożyć na grillu, upiec na mocno rumiany kolor. Można podawać z zimnym lub gorącym Ajvarem. |
|
|
Przepis został dodany przez: renata5 |
Przepis czytano już 5457 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |