przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto tureckie


Poziom: średni
Głosów: 8
Ocena: 4.75
Składniki:
- 15 dag margaryny
- 15 dag cukru
- 15 dag mąki pszennej
- 4 całe jaja
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Składniki na krem:
- 1 szklanka kwaśnego mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 margaryna
- 1 cukier waniliowy

Opis przygotowania:
Ciasto:
Margarynę z cukrem utrzeć do białości. Potem wbijać co 5 min 1 jajko i dosypywać po łyżce mąki. Na koniec dodać proszek do pieczenia i kakao.
Piec w temp 180stC ok 45min.

Krem:
Margarynę i cukier utrzeć, kolejno dodawać po łyżce kwaśnego mleka (należy uważać aby się nie ścięło!).

Krem wyłożyć na zimne upieczone ciasto. Polać polewą.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 5866 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin