Ciasto tureckie |
|
Poziom: średni Głosów: 8 Ocena: 4.75 Składniki: - 15 dag margaryny
- 15 dag cukru
- 15 dag mąki pszennej
- 4 całe jaja
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na krem:
- 1 szklanka kwaśnego mleka
- 1 szklanka cukru
- 1 margaryna
- 1 cukier waniliowy
|
Opis przygotowania: Ciasto:
Margarynę z cukrem utrzeć do białości. Potem wbijać co 5 min 1 jajko i dosypywać po łyżce mąki. Na koniec dodać proszek do pieczenia i kakao.
Piec w temp 180stC ok 45min.
Krem:
Margarynę i cukier utrzeć, kolejno dodawać po łyżce kwaśnego mleka (należy uważać aby się nie ścięło!).
Krem wyłożyć na zimne upieczone ciasto. Polać polewą. |
|
|
Przepis został dodany przez: anka1988 |
Przepis czytano już 5809 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |