|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Biszkopt z masą jogurtową |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 2Ocena: 4.00
- biszkopt z 6 jajek (na pewno każdy ma swój sprawdzony przepis)
 
 Masa:
 - 3 jogurty brzoskwiniowe (najlepiej Jogobella)
 - 2 galaretki brzoskwiniowe
 - puszka brzoskwiń
 - 3 łyżeczki żelatyny
 - 0,5 l kremówki
 
 
 |  | Opis przygotowania: Do jogurtów wsypać na sucho 2 galaretki i wymieszać.
 5 łyżek soku z brzoskwiń wymieszać z 3 łyżeczkami żelatyny, gdy napęcznieje, podgrzać i gorące wlać do jogurtów,cały czas mieszając, podgrzewać na małym ogniu tak długo, aż galaretki się rozpuszczą.
 Ostudzić, dodać pokrojone brzoskwinie i ubitą kremówkę, dobrze wymieszać.
 Biszkopt przekroić wzdłuż na pół, nasączyć sokiem z brzoskwiń i przełożyć masą.
 Na wierzchu polać polewą.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  mlynek |  | Przepis czytano już 12272 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |