|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Biszkopt z masą jogurtową |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: - biszkopt z 6 jajek (na pewno każdy ma swój sprawdzony przepis)
Masa:
- 3 jogurty brzoskwiniowe (najlepiej Jogobella)
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- puszka brzoskwiń
- 3 łyżeczki żelatyny
- 0,5 l kremówki
|
Opis przygotowania: Do jogurtów wsypać na sucho 2 galaretki i wymieszać.
5 łyżek soku z brzoskwiń wymieszać z 3 łyżeczkami żelatyny, gdy napęcznieje, podgrzać i gorące wlać do jogurtów,cały czas mieszając, podgrzewać na małym ogniu tak długo, aż galaretki się rozpuszczą.
Ostudzić, dodać pokrojone brzoskwinie i ubitą kremówkę, dobrze wymieszać.
Biszkopt przekroić wzdłuż na pół, nasączyć sokiem z brzoskwiń i przełożyć masą.
Na wierzchu polać polewą. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 11490 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|