| Biszkopt z masą jogurtową | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 2Ocena: 4.00
- biszkopt z 6 jajek (na pewno każdy ma swój sprawdzony przepis)
 
 Masa:
 - 3 jogurty brzoskwiniowe (najlepiej Jogobella)
 - 2 galaretki brzoskwiniowe
 - puszka brzoskwiń
 - 3 łyżeczki żelatyny
 - 0,5 l kremówki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Do jogurtów wsypać na sucho 2 galaretki i wymieszać.
 5 łyżek soku z brzoskwiń wymieszać z 3 łyżeczkami żelatyny, gdy napęcznieje, podgrzać i gorące wlać do jogurtów,cały czas mieszając, podgrzewać na małym ogniu tak długo, aż galaretki się rozpuszczą.
 Ostudzić, dodać pokrojone brzoskwinie i ubitą kremówkę, dobrze wymieszać.
 Biszkopt przekroić wzdłuż na pół, nasączyć sokiem z brzoskwiń i przełożyć masą.
 Na wierzchu polać polewą.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 12273 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |