przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Biszkopt z masą jogurtową

Poziom: b. łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
- biszkopt z 6 jajek (na pewno każdy ma swój sprawdzony przepis)

Masa:
- 3 jogurty brzoskwiniowe (najlepiej Jogobella)
- 2 galaretki brzoskwiniowe
- puszka brzoskwiń
- 3 łyżeczki żelatyny
- 0,5 l kremówki

Opis przygotowania:
Do jogurtów wsypać na sucho 2 galaretki i wymieszać.
5 łyżek soku z brzoskwiń wymieszać z 3 łyżeczkami żelatyny, gdy napęcznieje, podgrzać i gorące wlać do jogurtów,cały czas mieszając, podgrzewać na małym ogniu tak długo, aż galaretki się rozpuszczą.
Ostudzić, dodać pokrojone brzoskwinie i ubitą kremówkę, dobrze wymieszać.
Biszkopt przekroić wzdłuż na pół, nasączyć sokiem z brzoskwiń i przełożyć masą.
Na wierzchu polać polewą.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 11553 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin