Snikers |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 40 dag mąki
- 20 dag margaryny
- 15 dag cukru
- 4 żółtka - białka ubić z 25 dag cukru
- 3 łyżki kwaśnej śmietany
- 1 łyżeczka proszku
- 1 łyżeczka sody
- powidła śliwkowe
- po 20 dag rodzynek i orzechów
- 4 łyżki skórki pomarańczowej w cukrze
|
Opis przygotowania: Ciasto zagnieść, podzielić na 2 części, każdą część posmarować powidłami, posypać bakaliami i na wierzch ubita piana z białek. Piec obie blachy na termoobiegu 25-30 min w temp 180C. Ciasto przełożyć kremem jak do karpatki i polukrować.
0,5 litra mleka
2 łyżki mąki zwykłej
2 łyżki kartoflanki
10 dag cukru + cukier waniliowy
2-3 łyżki oleju
Do kremu można dodać czekoladę. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 5356 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |