| Snikers | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 1Ocena: 5.00
- 40 dag mąki
 - 20 dag margaryny
 - 15 dag cukru
 - 4 żółtka - białka ubić z 25 dag cukru
 - 3 łyżki kwaśnej śmietany
 - 1 łyżeczka proszku
 - 1 łyżeczka sody
 - powidła śliwkowe
 - po 20 dag rodzynek i orzechów
 - 4 łyżki skórki pomarańczowej w cukrze
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ciasto zagnieść, podzielić na 2 części, każdą część posmarować powidłami, posypać bakaliami i na wierzch ubita piana z białek. Piec obie blachy na termoobiegu 25-30 min w temp 180C. Ciasto przełożyć kremem jak do karpatki i polukrować.
 0,5 litra mleka
 2 łyżki mąki zwykłej
 2 łyżki kartoflanki
 10 dag cukru + cukier waniliowy
 2-3 łyżki oleju
 Do kremu można dodać czekoladę.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 6036 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |