przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto chałwowe


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- biszkopt ciemny z 6 jaj
- ugotować budyń jak na karpatkę
- 0,5 litra mleka
- 2 łyżki mąki zwykłej
- 2 łyżki kartoflanki
- 10 dag cukru
- 2-3 łyżki oleju

Opis przygotowania:
Gdy budyń ostygnie, ukręcić z 1,5 kostką margaryny (37,5dag).
Podzielić krem na dwie części, do jednej dodać 20 dag chałwy pokruszonej i 3 łyżki spirytusu, do drugiej dodać rozpuszczoną gorzką czekoladę w odrobinie mleka lub margaryny. Biszkopt przekroić, nałożyć krem czekoladowy, na krem 20 dag drobnych bezików, na beziki krem chałwowy, przykryć drugą połową i polać polewą.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 6582 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin