|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ciasto chałwowe |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - biszkopt ciemny z 6 jaj
- ugotować budyń jak na karpatkę
- 0,5 litra mleka
- 2 łyżki mąki zwykłej
- 2 łyżki kartoflanki
- 10 dag cukru
- 2-3 łyżki oleju
|
Opis przygotowania: Gdy budyń ostygnie, ukręcić z 1,5 kostką margaryny (37,5dag).
Podzielić krem na dwie części, do jednej dodać 20 dag chałwy pokruszonej i 3 łyżki spirytusu, do drugiej dodać rozpuszczoną gorzką czekoladę w odrobinie mleka lub margaryny. Biszkopt przekroić, nałożyć krem czekoladowy, na krem 20 dag drobnych bezików, na beziki krem chałwowy, przykryć drugą połową i polać polewą. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 6607 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Wasze komentarze
|
|
|