przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Skórka pomarańczowa kandyzowana własnej roboty


Poziom: średni
Głosów: 11
Ocena: 4.27
Składniki:
- skórki z pomarańczy
- cukier

Opis przygotowania:
Skórki pomarańczowe obgotować 10-15 minut, odcedzić i po wystygnięciu pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2-3 łyżki wody wsypać skórkę i dodać cukier (cukier w zależności ile jest skórki, na skórkę z 1 pomarańczy 0,5 szklanki cukru lub trochę więcej). Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż cukier się rozpuści i powstanie dość gęsty syrop. Przełożyć da słoika, może stać w lodówce. Doskonałe do mazurków, serników, makowców itp.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 11889 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





dd
Dodał/a mlynek dnia 2009-09-24 12:02:39

dzięki

skórka pomarańczowa
Dodał/a ~Trisa dnia 2009-09-23 18:44:31

Wyszła rewelacyjnie! Z trzech pomarańczy cały słoiczek 500g. Uwielbiam dodawać skórkę do deserów, ciast, ciasteczek. Dziękuję za dobry przepis !











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin