|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Skórka pomarańczowa kandyzowana własnej roboty |
|
Poziom: średni Głosów: 11 Ocena: 4.27 Składniki: - skórki z pomarańczy
- cukier
|
Opis przygotowania: Skórki pomarańczowe obgotować 10-15 minut, odcedzić i po wystygnięciu pokroić w kostkę. Do garnka wlać 2-3 łyżki wody wsypać skórkę i dodać cukier (cukier w zależności ile jest skórki, na skórkę z 1 pomarańczy 0,5 szklanki cukru lub trochę więcej). Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż cukier się rozpuści i powstanie dość gęsty syrop. Przełożyć da słoika, może stać w lodówce. Doskonałe do mazurków, serników, makowców itp. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 11889 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
dd Dodał/a mlynek dnia 2009-09-24 12:02:39
dzięki
| skórka pomarańczowa Dodał/a ~Trisa dnia 2009-09-23 18:44:31
Wyszła rewelacyjnie! Z trzech pomarańczy cały słoiczek 500g. Uwielbiam dodawać skórkę do deserów, ciast, ciasteczek.
Dziękuję za dobry przepis !
|
|
|
|