Kora makowa |
|
Poziom: średni Głosów: 5 Ocena: 4.00 Składniki: - 6 jaj
- 20 dag cukru
- 20 dag mąki (10 dag zwykła + 10 dag kartoflanka)
- 6 łyżek oleju
- 2 łyżeczki proszku
- 1 szklanka całego maku
Krem:
- 1 margaryna palma z murzynkiem - 250 dag(może być inna)
- 1 jogurt naturalny 400-450 ml (może być kefir lub śmietana ukwaszona 12%)
- 1,5-2 łyżki cukru pudru
|
Opis przygotowania: Białka ubić wsypywać powoli cukier, ubijać dodać żółtka i jeszcze ubić. Dodać olej, mąkę z proszkiem przesiać przez sito i wsypać mak, wszystko delikatnie wymieszać. Piec 30 min w temp.180C.
Ukręcić krem, a żeby było kolorowo dodać galaretę rozpuszczoną w mniejszej ilości wody i pokrojoną w kostkę. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 8909 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |