przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kora makowa


Poziom: średni
Głosów: 5
Ocena: 4.00
Składniki:
- 6 jaj
- 20 dag cukru
- 20 dag mąki (10 dag zwykła + 10 dag kartoflanka)
- 6 łyżek oleju
- 2 łyżeczki proszku
- 1 szklanka całego maku

Krem:
- 1 margaryna palma z murzynkiem - 250 dag(może być inna)
- 1 jogurt naturalny 400-450 ml (może być kefir lub śmietana ukwaszona 12%)
- 1,5-2 łyżki cukru pudru

Opis przygotowania:
Białka ubić wsypywać powoli cukier, ubijać dodać żółtka i jeszcze ubić. Dodać olej, mąkę z proszkiem przesiać przez sito i wsypać mak, wszystko delikatnie wymieszać. Piec 30 min w temp.180C.
Ukręcić krem, a żeby było kolorowo dodać galaretę rozpuszczoną w mniejszej ilości wody i pokrojoną w kostkę.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 8908 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin