|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dostojniak |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Ciasto:
- 1 kostka margaryny, 25 dag
- 45 dag mąki
- 15 dag cukru
- 2 jajka
- 3 łyżki miodu sztucznego
- 2 łyżeczki sody
Z tych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części i upiec placki. Osobno upiec biszkopt z 4 jaj
Masa budyniowa:
- 0,5 litra mleka
- 10 dag cukru
- 2 łyżki mąki zwykłej
- 2 łyżki kartoflanki
- 1 cukier waniliowy
Z tych składników ugotować budyń, a gdy ostygnie ukręcić 1 kostką margaryny - 25 dag
Na jedną część ciasta włożyć połowę kremu, na to biszkopt, krem i drugą część ciasta. Na wierzch polewa, można posypać wiórkami kokosowymi
Polewa:
- 1/3 kostki margaryny
- 1 łyżka wody
- 1 czubata łyżka kakao
- 4 łyżki cukru
Wszystkie składniki roztopić w garnuszku i gotować na małym ogniu, aż cukier się rozpuści ciągle mieszając
Można piec każdy osobno na złoty kolor lub 2 razem na termoobiegu od 20-30 min i to zależy jaki piekarnik w temp. 180C
Dostojnik najlepszy jest dopiero na 2-3 dzień jak ciasto zmięknie. Życzę smacznego
|
Opis przygotowania: . |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 4567 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 2) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
Uzupełnienie przepisu Dodał/a mlynek dnia 2009-09-10 12:09:32
sposób przygotowania podany jest pod składnikami
| Uzupełnienie przepisu Dodał/a blumenfeld dnia 2009-09-08 13:15:59
Proszę uzupełnić sposób przygotowania.
|
|
|
|