Wątróbka drobiowa |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: 3 Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 0,5 kg wątróbki drobiowej
- 5 cebul
- 3 łyżki mąki
- pieprz
- papryka słodka i ostra po pół łyżeczki
- 4 łyżki oleju
- vegeta
|
Opis przygotowania: Wątróbkę myjemy i osuszamy.
Cebulę kroimy w pół talarki, smażymy na pół twardo na oleju, dosypujemy połowę przypraw.
Cebulkę usmażoną zdejmujemy z patelni i na pozostały tłuszcz wkładamy wątróbkę uprzednio obtoczoną w mące.
Smażymy po obu stronach na bardzo rumiano aż będzie chrupiąca, posypać pieprzem i papryką.
Na wątróbkę usmażoną wkładamy cebulkę i jeszcze chwilkę smażymy.
Przed podaniem jak kto lubi solimy. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: klaudyna |
Przepis czytano już 12129 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |