przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Wątróbka drobiowa

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: 3
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 0,5 kg wątróbki drobiowej
- 5 cebul
- 3 łyżki mąki
- pieprz
- papryka słodka i ostra po pół łyżeczki
- 4 łyżki oleju
- vegeta

Opis przygotowania:
Wątróbkę myjemy i osuszamy.
Cebulę kroimy w pół talarki, smażymy na pół twardo na oleju, dosypujemy połowę przypraw.
Cebulkę usmażoną zdejmujemy z patelni i na pozostały tłuszcz wkładamy wątróbkę uprzednio obtoczoną w mące.
Smażymy po obu stronach na bardzo rumiano aż będzie chrupiąca, posypać pieprzem i papryką.
Na wątróbkę usmażoną wkładamy cebulkę i jeszcze chwilkę smażymy.
Przed podaniem jak kto lubi solimy.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  klaudyna
Przepis czytano już 12065 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a klaudyna






Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin