|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Naleśniki z jagodami i żurawiną |  |  |  | Składniki: Poziom:
  b. łatwyCzas:  30 min.Porcji:  3Głosów: 3Ocena: 4.33
- 20dag mąki
 - 2 jajka
 - 1/2 szkl.mleka
 - 3/4 szkl.wody mineralnej
 - szczypta soli
 - cukier waniliowy
 
 Do ciasta dodajemy:
 - rodzynki 2-3 łyżki
 - żurawinę suszoną 1-2 łyżki
 - 1 łyżka oleju
 
 Nadzienie:
 - jagody
 - śmietana
 - 2 łyzki cukru
 
 
 |  | Opis przygotowania: Do mąki dodajemy składniki: 1/2 szkl.mleka, 3/4 szkl.wody mineralnej, szczypta soli, cukier waniliowy, 2 jajka
 
 Wszystko dokładnie wyrabiamy, aby nie było grudek.
 Gdy mamy ciasto naleśnikowe dodajemy: rodzynki 2-3 łyżki, żurawinę suszoną 1-2 łyżki, 1 łyżka oleju.
 
 Mieszamy i odstawiamy na 15 min aby ciasto odpoczęło.
 Upieczone naleśniki smarujemy, lub posypujemy jagodami i polewamy śmietaną wymieszaną z cukrem.
 Zwijamy lub składamy, polewamy śmietaną i jagodami.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis został dodany przez:  klaudyna |  | Przepis czytano już 9058 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |