|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ciasto pleśniak |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 4Ocena: 2.75
Ciasto:
 - 4 szkl mąki pszennej
 - 5 jaj
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - 1 cukier waniliowy
 - 1 kostka margaryny
 - 1 łyżka kakao
 - owoce wg uznania (najlepiej agrest z kompotu)
 - 1 szkl cukru
 
 Polewa:
 - 10 dag masła
 - 5-6 łyżek cukru
 - 2 łyżki wody
 - 1 łyżka kakao
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i margarynę zagnieść. Powstałe ciasto podzielić na 3 części. Do 1 części dodać 1 łyżkę kakao. Włożyć do zamrażalnika. Po 1-2 godz utrzeć na grubej tarce: białą część + owoce + ciemne ciasto + piane ubita z ze szklanką cukru+ białe ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 150 st C i kolejno piec ok 1 godz w temp 180 st C.
 
 Sporządzić polewę: Masło, cukier, wodę, kakao roztopić na malutkim ogniu. Polać wystudzone ciasto.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  anka1988 |  | Przepis czytano już 8820 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |