|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Wiśniówka |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 6Ocena: 4.67
- wiśnie
 - 10 pestek z wiśni
 - spirytus
 - cukier ( na słoik takiej wielkości jaki przedstawiony jest na obrazku to ilość cukru ok 30dag)
 
 
 |  | Opis przygotowania: Do słowika wsypać wydrylowane wiśnie + 10 pestek wszystko zalać spirytusem tak aby zakryć wiśnie, wystawić w słoneczne miejsce na 4-6 tygodni.
 Następnie zlać i wstawić do chłodnego miejsca, a wiśnie zasypać cukrem i wystawić na słońce na 2-3 tygodnie.
 Po upływie 2-3 tyg połączyć powstałe wywary.
 |  |  |  | Opis / Uwagi: Używa się wydrylowane wiśnie aby mogły być później doskonałym dodatkiem do ciast :)
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  anka1988 |  | Przepis czytano już 9078 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | wiśniówka Dodał/a anka1988 dnia 2009-07-23 14:11:39
 
 witam, ilość spirytusu zależy od ilości wiśni jakie posiadamy. Jeśli wsypiemy wydrylowane wiśnie do słoika to należy użyć tyle spirytusu, aby przykryć wiśnie (tak jak na załączonym obrazku:)
 
 
 |  | proporcje Dodał/a ~tomek dnia 2009-07-23 00:00:02
 
 no ok, ale jakie proporcje? ile wiśni na ile spirytusu?
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |