| Wiśniówka | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 6Ocena: 4.67
- wiśnie
 - 10 pestek z wiśni
 - spirytus
 - cukier ( na słoik takiej wielkości jaki przedstawiony jest na obrazku to ilość cukru ok 30dag)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Do słowika wsypać wydrylowane wiśnie + 10 pestek wszystko zalać spirytusem tak aby zakryć wiśnie, wystawić w słoneczne miejsce na 4-6 tygodni.
 Następnie zlać i wstawić do chłodnego miejsca, a wiśnie zasypać cukrem i wystawić na słońce na 2-3 tygodnie.
 Po upływie 2-3 tyg połączyć powstałe wywary.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Używa się wydrylowane wiśnie aby mogły być później doskonałym dodatkiem do ciast :)
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 | 
	| Przepis czytano już 9077 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 2) |