przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gulasz Piwny

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 50 dag mięsa wieprzowego (łopatka)
- 1 łyżka czerwonej papryki
- 2 duże cebule
- 50 ml oleju słonecznikowego
- 1 łyżeczka kminku
- 1 butelka piwa Budweiser Budvar 0,5 l
- 1 kromka razowego chleba
- sól
- czarny pieprz

Opis przygotowania:
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w kostkę i posypujemy sproszkowaną papryką. Cebulę obieramy, kroimy w grubą kostkę, rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso stale mieszając, smażymy około 10 minut. Posypujemy kminkiem i wlewamy pół butelki piwa. Rondel przykrywamy i gotujemy 45 minut na małym ogniu. Kruszymy drobno chleb razowy, dodajemy do mięsa razem z resztą piwa. Gotujemy na małym ogniu jeszcze około 15 minut. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Najlepiej smakuje z knedlami bułczanymi - czeskie houskove knedliki.
Opis / Uwagi:
tradycyjna czeska potrawa - pychota
Region:  Kuchnia czeska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  lutek21
Przepis czytano już 7806 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin