|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ryba w warzywach |
|
 Poziom: b. łatwy Porcji: 2-4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 500/600g filetów rybnych
- 2 cebule
- 1-2 papryki
- 1 mała cukinia
- 2-3 pomidory
- 3 ząbki czosnku
- odrobina oleju do smażenia
- ocet do smaku
- mielona papryka ostra lub słodka
- pieprz
- sól
|
Opis przygotowania: Filety pokroić na porcje, a następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu.
Cebulę pokroić w półplasterki i usmażyć. Dodać starty czosnek, papryki pokrojone w paski, pomidory pokrojone w cząstki oraz cukinię pokrojoną w półplasterki. Posypać mieloną papryką, doprawić pieprzem i solą. Warzywa podlać wodą i dodać trochę octu, poddusić.
Na rybie rozłożyć warzywa i piec przez 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Do dania można ugotować ryż. |
|
|
Przepis czytano już 6337 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|