przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Schabowy z pieczarkami i serem

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 4 porcje
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 650 g schabu
- 50 g mąki pszennej
- 1jajo (50g)
- 100 g bułki tartej
- 100 g cebuli
- 500 g pieczarek
- 80 g sera tostowego (plastry)
- 150 g tłuszcz do smażenia
- sól, pieprz do smaku

Opis przygotowania:
1. Przeprowadzamy obróbkę wstępną mięsa po czym porcjujemy.
2. Każdą porcję rozbijamy na grubość ok. 0,5 c.
3. Wyporcjowane mięso oprószamy solą i pieprzem po czym wstawiamy do lodówki.
4. Przeprowadzamy obróbkę wstępną pieczarek i cebuli.
5. Cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plastry.
6. Pieczarki oraz cebulę smażymy na wolnym ogniu z 50 g tłuszczu.
7. Porcje schabu panierujemy i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
8. Na usmażone schabowe kładziemy zesmażone pieczarki z cebulą oraz plastry sera.

Ps. Własna propozycja podania:

schabowy z pieczarkami i serem +puree ziemniaczane

+sałatka sezonowa (np. mizeria, sałatka z kapusty pekińskiej)
Przepis został dodany przez:  czarna89
Przepis czytano już 7796 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin