Schabowy z pieczarkami i serem |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 porcje Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 650 g schabu
- 50 g mąki pszennej
- 1jajo (50g)
- 100 g bułki tartej
- 100 g cebuli
- 500 g pieczarek
- 80 g sera tostowego (plastry)
- 150 g tłuszcz do smażenia
- sól, pieprz do smaku
|
Opis przygotowania: 1. Przeprowadzamy obróbkę wstępną mięsa po czym porcjujemy.
2. Każdą porcję rozbijamy na grubość ok. 0,5 c.
3. Wyporcjowane mięso oprószamy solą i pieprzem po czym wstawiamy do lodówki.
4. Przeprowadzamy obróbkę wstępną pieczarek i cebuli.
5. Cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki w plastry.
6. Pieczarki oraz cebulę smażymy na wolnym ogniu z 50 g tłuszczu.
7. Porcje schabu panierujemy i smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
8. Na usmażone schabowe kładziemy zesmażone pieczarki z cebulą oraz plastry sera.
Ps. Własna propozycja podania:
schabowy z pieczarkami i serem +puree ziemniaczane
+sałatka sezonowa (np. mizeria, sałatka z kapusty pekińskiej) |
|
|
Przepis został dodany przez: czarna89 |
Przepis czytano już 7794 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |