przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zwijane roladki ala devolaile


Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- piersi z kurczaka lub indyka
- pieczarki
- szynka do przesmażenia
- ser żółty
- cebula
- posiekana pietruszka zielona
- musztarda
- pieprz, sól, zioła prowansalski
- mąka, jajka i bułka tarta do panierki

Opis przygotowania:
Piersi oczyścić, pokroić (pojedynczą pierś na pół), rozbić tłuczkiem do mięsa na płaty. Posmarować każdy płat mięsa musztardą, posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Szynkę pokroić w drobna kostkę, cebulę w piórka i przysmażyć, po chwili dodać pokrojone pieczarki. Na każdy płat mięsa nakładać ostudzony farsz, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach oraz posiekana zielona pietruszkę. Zwijać jak roladki. Każdą roladkę panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć jak kotlety.
Przepis został dodany przez:  anka1988
Przepis czytano już 6261 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin