| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Zwijane roladki ala devolaile |  
	 |  
		  Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00  Składniki: - piersi z kurczaka lub indyka 
- pieczarki 
- szynka do przesmażenia 
- ser żółty 
- cebula 
- posiekana pietruszka zielona 
- musztarda 
- pieprz, sól, zioła prowansalski 
- mąka, jajka i bułka tarta do panierki
 
  |  
	Opis przygotowania: Piersi oczyścić, pokroić (pojedynczą pierś na pół), rozbić tłuczkiem do mięsa na płaty. Posmarować każdy płat mięsa musztardą, posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Szynkę pokroić w drobna kostkę, cebulę w piórka i przysmażyć, po chwili dodać pokrojone pieczarki. Na każdy płat mięsa nakładać ostudzony farsz, ser żółty starty na tarce o grubych oczkach oraz posiekana zielona pietruszkę. Zwijać jak roladki. Każdą roladkę panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć jak kotlety. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  anka1988 |  	| Przepis czytano już 6921 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
  
  
Wasze komentarze  
	
  		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |