Zupa po węgiersku |
|
Poziom: łatwy Czas: 50 min. Porcji: 4 małe Głosów: 2 Ocena: 2.50 Składniki: - 25-30 dag wołowiny z kością
- 6 szkl. rosołu z kostki
- 3 cebule nie za duże
- 1-2 ząbki czosnku
- 50 dag ziemniaków
- strąk zielonej lub czerwonej papryki
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- sól
- 2 łyżeczki papryki
- 2 łyżki margaryny do podsmażenia
- natka pietruszki
- 5-6 średnich pieczarek
|
Opis przygotowania: Mięso pokroić w kostkę podsmażyć dodać do rosołu. Wszystkie warzywa kroimy (w kostkę lub paski według uznania), podsmażyć, dodać do rosołu i mięsa. Gotować aż wszystko będzie miękkie dodajemy natkę i przyprawiamy. Smacznego !!!! |
|
Opis / Uwagi: przyprawy proszę dodać według własnego uznana |
|
Region: Kuchnia węgierska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: eja11 |
Przepis czytano już 12625 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |