przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa po węgiersku

Poziom: łatwy
Czas: 50 min.
Porcji: 4 małe
Głosów: 2
Ocena: 2.50
Składniki:
- 25-30 dag wołowiny z kością
- 6 szkl. rosołu z kostki
- 3 cebule nie za duże
- 1-2 ząbki czosnku
- 50 dag ziemniaków
- strąk zielonej lub czerwonej papryki
- mały słoiczek koncentratu pomidorowego
- sól
- 2 łyżeczki papryki
- 2 łyżki margaryny do podsmażenia
- natka pietruszki
- 5-6 średnich pieczarek

Opis przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę podsmażyć dodać do rosołu. Wszystkie warzywa kroimy (w kostkę lub paski według uznania), podsmażyć, dodać do rosołu i mięsa. Gotować aż wszystko będzie miękkie dodajemy natkę i przyprawiamy. Smacznego !!!!
Opis / Uwagi:
przyprawy proszę dodać według własnego uznana
Region:  Kuchnia węgierska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  eja11
Przepis czytano już 12173 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





zupa węgierska?????????
Dodał/a ~ziibi dnia 2009-10-20 23:43:47

Kolego! Nie obrażaj naszych bratanków. zajmij się nauką gramatyki











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin